Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ο μεγάλος αδερφός επεκτείνεται παντού. RFID και βιομετρικα σκάνερ σε σχολεία στην Αμερική.


Επειδή εκτός από τα μεταλλαγμένα τρόφιμα την coca cola και το ΔΝΤ η Αμερική παράγει και άλλα "δηλητηριώδη φρούτα" καλό είναι να ξέρουμε ότι....

Ο μεγάλος αδερφός επεκτείνεται παντού.

RFID και βιομετρικα σκάνερ σε σχολεία στην Αμερική. 

 Ένα σχολείο στο Μέριλαντ έχει εγκαταστήσει το PalmSecure, ένα βιομετρικό σύστημα σάρωσης που απαιτεί από τους φοιτητές να τοποθετήσουν το χέρι τους στους υπέρυθρους σαρωτές για να πληρώσουν το γεύμα του σχολείου τους. Το μοναδικό αποτύπωμα της παλάμης του χεριού του κάθε παιδιού θα καταγράφεται και η εικόνα θα κρυπτογραφείται με έναν αριθμητικό αλγόριθμο που συνδυάζεται με το κόστος των σχολικών γευμάτων.
Η PalmSource, μια ιαπωνική εταιρεία που ειδικεύεται στην βιομετρική τεχνολογία προσφέρει αυτό το «σύστημα πιστοποίησης», που θεωρείται ως αναγκαίο στον τομέα της υγείας, της ασφάλειας, της κυβέρνησης, των τραπεζών, στο λιανικό εμπόριο και στην εκπαίδευση. Η εταιρεία παρέχει επίσης μια σειρά από ετικέτες RFID chiped με τη χωρητικότητα μνήμης.

Το κόστος για τους φορολογούμενους και τους γονείς για την εγκατάσταση αυτού του συστήματος επιτήρησης Big Brother σε 43 σχολεία στο Μέριλαντ εκτιμάται ότι θα είναι 300.000 δολάρια.

 Η σχολική επιτροπή στο Χιούστον του Τέξας πιστεύει ότι "οι αναγνώστες RFID που βρίσκονται σε όλη την πανεπιστημιούπολη θα χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό της θέσης των μαθητών στο κτίριο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επαλήθευση της φοίτησης των μαθητών για τη χρηματοδότηση ADA(ΑDA είναι ο μέσος όρος συμμετοχής των μαθητών σε μαθήματα,χρησιμοποιείται ως στατιστικό στοιχείο για την χρηματοδότηση του κάθε σχολείου)."

 Στο Τέξας, τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο στην σχολική επαρχία Northside θα πρέπει να φέρουν RFID κάρτες,όσο βρίσκονται στην πανεπιστημιούπολη. 
Οι κινήσεις 6.000 φοιτητών θα παρακολουθούνται από την σχολή, σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ελπίζει να επεκτείνει την παρακολούθηση σε όλους τους φοιτητές και στις 12 επαρχίες.

  Ο γυμνασιάρχης Wendy Reyes του Γυμνάσιο Jones, εξηγεί: "Πρόκειται να μας δώσει την ευκαιρία να παρακολουθούνται οι μαθητές μας στο κτίριο. Μπορεί να είναι στο ...
γραφείο της νοσοκόμας, ή στο γραφείο του συμβούλου, ή στο γραφείο του αντιπρόεδρου, αλλά θα είναι εμφανώς απόντες από το μάθημα επειδή δεν κάθονταν στην τάξη. " Για να δούνε τα βιβλία της βιβλιοθήκης στο σχολείο, για εγγραφές στα μαθήματα, για να πληρώσουν για τα σχολικά γεύματα, η "έξυπνη" κάρτα ταυτότητας θα χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση των κινήσεων των φοιτητών στις πανεπιστημιουπόλεις σε όλη την Αμερική. Η παρακολούθηση ανθρώπων στην κοινωνία μας με τη χρήση του RFID αποκρούσεις διαταράσσει την έμφυτη ικανότητά μας να παραμείνει η ζωή μας ιδιωτική και παραβιάζει τις Συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο RIFD τσιπ θα μπορούσε να είναι ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης του ατόμου, η διεύθυνση κατοικίας, ιατρικά αρχεία, τα αρχεία του σχολείου, τα ποινικά μητρώα, οικονομικά στοιχεία, καθώς και κάθε άλλη πληροφορία που μπορεί να αναφέρεται σε ψηφιακή αποθήκευση. Αυτά τα τσιπ μπορούν να έχουν πρόσβαση από μια πηγή 100 πόδια ή περισσότερο από το άτομο που φοράει το τσιπ RFID. Απομακρυσμένη πρόσβαση στις πληροφορίες που περιέχονται στο τσιπ μπορεί να διαβαστούν από δορυφόρους και αποστέλλονται σε κέντρα δεδομένων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ψηφιακό προφίλ. Εν τω μεταξύ,τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι απασχολημένα στο να πωλούν την ιδέα ότι οι multi-media συσκευές, όπως τα smartphones, θα πρέπει να εμφυτεύονται στο σώμα. Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, οι εταιρείες ελπίζουν ότι οι άνθρωποι θα ενσωματώσουν ένα μικροτσίπ στον εγκέφαλό τους, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τις τεχνολογικά προηγμένες συσκευές. Μετάφραση άρθρου της Susanne Posel απο occupycorporatism.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου