Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ… ΕΡΧΕΤΑΙ…



ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ… ΠΡΟΣΟΧΗ… ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ… Ενα από τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο μάλιστα περιλαμβάνεται και στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προς τον πρόεδρο του Eurogroup, είναι η και η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη. Το εν λόγω μέτρο βρίσκεται ήδη σε πορεία υλοποίησης.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες επαφές με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να συμφωνηθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και με την κατασκευή της να αποφευχθεί η παραβίαση προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Πώς θα είναι η κάρτα

Η κάρτα θα μοιάζει με τις γνωστές κάρτες ανάληψης, θα έχει κάποιο κωδικό πρόσβασης προκειμένου να ταυτοποιείται ηλεκτρονικά ο κάτοχός της και θα περιλαμβάνει ένα τσιπάκι στο οποίο θα είναι περασμένοι τρεις βασικοί αριθμοί:

Το ΑΦΜ
Το ΑΜΚΑ
Ο Αριθμός Δημοτολογίου.
Πώς θα χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Η εν λόγω κάρτα η οποία θα αποτελέσει και ένα από τα «όπλα» της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αφού θα εφαρμοστεί πιλοτικά στις κοινωνικές ομάδες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Πώς θα γίνει αυτό; Θα «φορτώνεται» με ένα ποσό κάθε μήνα από το κράτος για τους κατόχους που δεν έχουν εισόδημα, προκειμένου να μπορούν αξιοπρεπώς να αγοράζουν τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ ή να λαμβάνουν την επιδότηση ενοικίου που προβλέπεται από τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Θα χρησιμοποιηθεί και για την πάταξη της γραφειοκρατίας

Η εν λόγω κάρτα θα χρησιμοποιηθεί επίσης και για την πάταξη της γραφειοκρατίας, αφού στόχος είναι μελλοντικά να χρησιμοποιείται για όλες τις δυνητικές χρήσεις (ως κάρτα δημότη, ως κάρτα ασφαλισμένου, ως κάρτα αγρότη, ως κάρτα ασθενούς, ως κάρτα μετανάστη, ως κάρτα νέου κ.λπ.) και θα περιλαμβάνει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, καθώς και τους κωδικούς για το πρόγραμμα taxis του υπουργείου Οικονομικών.

hellasforce

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/03/%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b7-%ce%b5%cf%81%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9.html#ixzz3ToL0JHYJ

1 σχόλιο: